יצירת קשר

    ראשי / פרסומים / פרויקט 99 דברים / תערוכה באקדמיה לאמנות בצלאל 05.10
    לוגו בצלאל

    פרוייקט 99 אמבטיות

    '99 אמבטיות' הינו פרויקט אדריכלי העוסק בזהות אישית וחווית משתמש, בעולם בעל תהליכי ייצור חוצי גבולות, עולם חדש ומרושת:

    אני אוהב לרחוץ באמבטיה. רישום יומיומי גילה כי במהלך שהותי היומית באמבטיה אני מבצע עד 4 מתוך 7 פעולות שונות (סיבון, גילוח, שירה וכיוצ"ב). בחישוב קומבינציית ביצועי האמבטיות שלי מתברר שאני נהנה בחיי מ – 99 אמבטיות שונות (N/K=k!/|n-k|*n!).

    לכתיבת 99 הואריציות נבנתה מכונה המתרגמת את המשוואה הקומבינטורית לפעילות מכנית. ארבעה גלגלים, בעלי שבעה שיניים בכל גלגל, (רדיוס גלגלים מקטן ועד גדול בהתאמה: X*80, X*81, X*82,  X*83) מקודדים יחדיו 99 ואריציות בינאריות; ברקוד לכל אמבטיה.

    הפעלת המכונה מתחילה בנ.צ. 0,0 במסלול שלם סביב קו המשווה והמשך עבודה על פני כל שטח כדור הארץ בשתי וערב עד לכיסוי מלא. (היקף קו המשווה 40,071.013 ק"מ, בהתאם היקף הגלגל הגדול 24.912108 ק"מ וכלה בהיקף 6.082 מ' של הגלגל הקטן ביותר.)

    לאחר הקידוד, יש למלא את חלקה 824 של תל אביב, מאחורי בית המשפט, במים. לאחר המילוי יווצר אתר רחצה עירוני הכולל: עשר אמבטיות שכשוך לשימוש אישי ברוחב 119.42 ס"מ כל אחת, בריכת שחיה ברוחב 19.1064 מ' ושבעה מסלולי שחיה באורכים משתנים.

    תודה מיוחדת לחברת מכונות עסקיות בינלאומיות (International Business Machines).  החברה, הידועה גם כחברת IBM, פיתחה את מכונת החישוב הספרתית המכנית הראשונה בשנות ה-40, את הברקוד בשנות ה-70 ואת המחשב השני שלי בשנות ה-80.

    פרויקט 99 דברים - חגי נגרפרויקט 99 דברים - חגי נגר